Glavni razlogi, zakaj bi morali obiskati Italijo

Čestitamo, če ste se končno odločili obiskati Italijo! Ta država, ki je znana po svoji edinstveni obliki škornja ter bogati kulturi in zgodovini, je vedno na seznamu vseh popotnikov. To pravzaprav ni veliko presenečenje, saj obstaja veliko odličnih razlogov, da to državo čim prej obiščete.

Umetnost, ki je ni mogoče primerjati 

Italija prekipeva od umetnosti, saj naj bi se v njej nahajalo približno 40 % umetniških del na svetu. V različnih muzejih po vsej državi si lahko ogledate na tone mojstrovin iz številnih umetniških obdobij.

Muzej Villa Giulia,Rim (Italija)
Muzej Villa Giulia v Rimu (Italija)

Med njimi so dela renesančnih mojstrov Rafaela, Leonarda da Vincija, Botticellija in Michelangela v rimski galeriji Galleria Borghese in florentinski galeriji Uffizi. Muzej Villa Giulia hrani etruščansko umetnost, medtem ko je beneška zbirka Peggy Guggenheim sestavljena iz del moderne umetnosti. 

Bogata zgodovina kot nobena druga 

Ko obiščete Italijo, se lahko prepričate, da je njena zgodovina prav tako bogata kot njene umetnine. Pravzaprav ni veliko držav, ki bi se lahko pohvalile s prestolnico, ki je bila sedež enega najmočnejših imperijev na svetu.

Zgodovina Italije, razložena v 16 minutah

Prav tako se nobena ne more primerjati z dejstvom, da se je v Italiji začela evropska renesansa. Italija je imela veliko vlogo tudi v drugi svetovni vojni, ko je pod vodstvom diktatorja Benita Mussolinija postala zibelka fašističnega gibanja in najmočnejša zaveznica Nemčije. 

Svetovno priznana moda

Veliko modnih strokovnjakov in študentov obiskuje Italijo in to z dobrim razlogom. Močan občutek za modo je viden in občuten povsod, zlasti v Milanu, ki velja za eno od svetovnih prestolnic oblikovanja in mode.

Kaj nosijo ljudje v Milanu? Italija Fashion Week

Tu domujejo nekatere najboljše italijanske in svetovne modne hiše, vključno z nakupovalno pasažo Galleria Vittorio Emanuele. Po ulici Montenapoleone se lahko odpravite na edinstven nakupovalni pohod in kupite najbolj modne torbe, oblačila in čevlje iz pravega in odličnega italijanskega usnja. 

Doživite najlepšo romantiko 

Želite odpotovati v deželo, polno romantičnih krajev, ki so kot nalašč za medene tedne ali za preživljanje časa z ljubljeno osebo? Obiščite Italijo in nikoli ne boste razočarani. Firence z vsemi elegantnimi stavbami in Benetke, posejane z gondolami in kavarnami, so najbolj priljubljena mesta med pari. Tudi mesto Romea in Julije, Verona, in slikoviti Portofino in Taormina na Siciliji, sta očarljiva, kot je ne boste videli nikjer drugje. 

Gastronomski užitki 

Veliko ljudi obišče Italijo samo zato, da bi okusili italijansko kuhinjo, ki je ena najbolj priljubljenih kuhinj na svetu. Zaradi zanimivih in bogatih okusov tudi med tistimi, ki v tej državi sploh še niso bili. Seveda pa je celotna izkušnja še boljša, če jo uživate v Italiji. Poleg znanih vrst testenin in pic ter običajnih njokov in rižot si privoščite tudi izjemne regionalne specialitete, kot so ligurski scabbegio ali ocvrta riba, marinirana v limoninem soku, česnu in vinu, sicilijanska pita in toskanska kremna slanina.