Stvari in dejavnosti, ki jih lahko počnete, ko obiščete Kranjsko Goro

Če nameravate obiskati čudovito Slovenijo, morate obiskati Kranjsko Goro.

Kranjska Gora se nahaja na meji med Italijo in Avstrijo in velja za znano gorsko letovišče v Sloveniji. Znana je po tem, da vsako leto gosti tekme svetovnega pokala v smučanju. Glavna privlačnost za veliko ljudi je smučanje in Kranjska Gora je odlično letovišče za začetnike in družine, ki rade smučajo. Poleg smučanja pa lahko v Kranjski Gori počnete tudi druge stvari.

Kranjska Gora je z dostopom do Triglavskega narodnega parka in osupljivo gorsko pokrajino priljubljena vse leto. To je čudovit alpski kraj z veliko bari, restavracijami, zdravilišči, bazeni in še veliko več. 

V Kranjski Gori lahko počnete naslednje stvari:

Pohodništvo

V Kranjski Gori so na voljo pohodniške poti za vse ravni in je ena od dostopnih točk do čudovitih Julijskih Alp. Na voljo je vse od lahkotnih dolinskih sprehodov, na primer okoli naravnega rezervata Zelenci ali jezera Jasna, do vzponov po dolini Tamar in pol-vzponov na številne najbolj znane vrhove v regiji.

Kranjska Gora
Kranjska Gora ponuja veliko pohodniških poti

Eden od najbolj priljubljenih krajev v regiji za hojo je prelaz Vršič. To je čudovit gorski prelaz, ki poteka od Kranjske Gore do Bovca. Z vrha so na voljo tudi čudoviti visokogorski sprehodi.

Jadralno padalstvo

Če imate radi jadralno padalstvo, je najbližja točka za to dejavnost pravzaprav na Tromeji med Slovenijo, Avstrijo in Italijo na avstrijski strani, do katere se lahko pripeljete skozi mestece Arnoldstein do Dreilaenderecka. 

Jadralno padalstvo – Aktivnosti v Kranjski Gori

Gorsko kolesarjenje

V regiji so na voljo kolesarske dejavnosti za vse ravni. MTB park na smučišču Kranjska Gora je odprt tudi poleti. Žičnice v glavnem obratujejo poleti in vas popeljejo na vrh smučišč. Tam potekajo tudi različne mednarodne prireditve MTB. Ob stari železnici je speljana ravna kolesarska steza. Odlična je za lahko kolesarjenje in za tiste, ki želijo uživati v kolesarjenju ob opazovanju čudovite okolice.

Jahanje konj

V regiji je nekaj možnosti za čudovite izlete z jahanjem konj. Odličen kraj je jahalni klub v Žirovnici.

Plavanje

V hotelih v okolici Kranjske Gore je nekaj bazenov. Hotel Larix ponuja izjemne zmogljivosti, ki vključujejo wellness center, bazen s čudovitim razgledom in bazen za otroke. Hotel Kompas ima izjemen notranji bazen in še en ločen bazen s toboganom za otroke. Hotel Lek je ponosen na masažni bazen in bazen. Hotel Špik ponuja bazen z nasprotnim tokom za vsakega aktivnega plavalca in otroški bazen z najboljšo opremo za igranje.

Muharjenje

V Kranjski Gori so čudoviti zgornji tok Save ter reki Pišnica in Bistrica. Čeprav so majhne, kraj ponuja najboljšo izkušnjo muharjenja, ki je v drugih krajih ne boste našli.