Vrhunsko sproščanje v slovenskih termah

Slovenske terme so priljubljena lokacija tako za domačine kot tuje goste. Že dolgo časa ne ponujajo zgolj namakanja v primerno ogretih bazenih. Na voljo so tudi najrazličnejše storitve, ki jih s pridom lahko izkoristijo otroci, odrasli pa tudi nekoliko starejše osebe. V zadnjem času so toplice postale še kraj, kamor se ne nazadnje lahko hodimo izobraževat tudi o tem, kaj je zdrava prehrana ter podobno.

Kaj vse vam nudijo terme Slovenija, lahko vedno preverite tudi na spletu. Med različno obarvanimi paketi lahko hitro izberete tistega, ki vam najbolj prija. Morda vas bodo navdušile predvsem spa storitve, kamor je lahko vključeno tudi unikatno pivovarsko razvajanje.

Wellness spa center v termah

Med bolj priljubljenimi slovenskimi toplicami so tiste v Laškem. Našli jih boste pod imenom Thermana Laško, lahko tudi pod imenom Spa Slovenija. A ne glede na poimenovanje so vam tudi na voljo edinstveni wellness programi. Ponujajo zelo široko paleto najrazličnejših storitev za razvajanje ter sproščanje. Ponudnikova filozofija se vrača nazaj k naravi. Pri njih si lahko na primer privoščite unikatno pivovarsko razvajanje, masaže za doseganje ravnovesja v telesu, otroški wellness, kopeli, tretmaje za nego telesa in obraza.

v spa Slovenija si lahko na primer privoščite tretmaje
V spa Slovenija si lahko na primer privoščite unikatno pivovarsko razvajanje, masaže za doseganje ravnovesja v telesu, otroški wellness, kopeli, tretmaje za nego telesa in obraza.

V spa Slovenija centru se nahaja tudi center Ayurveda. Ta človeka obravnava celostno. Uči ga, kako se živi skladno z naravo, pomaga mu živeti čim bolj zdravo. Pokriva prav vse vidike zdravja. Spodbuja umsko, čustveno, telesno ter duhovno dobro počutje. Razlaga, kako naša prehrana, naše misli in način življenja na sploh vplivajo na naše fizično stanje.

Eden od najbolj dovršenih spa in wellness centrov

Ker Thermana Laško velja za enega od najbolj dovršenih spa in wellness centrov pri nas, se tovrstne terme še toliko bolj splača obiskati. Tovrstne slovenske toplice vam omogočajo najvišjo kakovost storitev. Na tem mestu lahko najdete terme, hotel, wellness, spa, restavracije. Ker ima Laško edinstveno lego, je lahko tudi izvrstno izhodišče za številne izlete. Vpogled v zgodovino mesta pa vam bo omogočil že samo krajši sprehod.

Spa Slovenija
Thermana Laško velja za enega od najbolj dovršenih spa in wellness centrov pri nas, se tovrstne terme še toliko bolj splača obiskati. Tovrstne slovenske toplice vam omogočajo najvišjo kakovost storitev.

In kjer se nahaja najboljši spa v državi? Thermana park se nahaja direktno ob reki Savinji v središču mesta Laško. Na cilj se lahko pripeljete z avtom, avtodomom, celo z vlakom, saj je železniška postaja od toplic oddaljena le en streljaj. Nastanite se lahko v sodobno opremljenih hotelih: v hotelu Wellness Park Laško ali v hotelu Zdravilišče Laško.

Kaj je ayurveda?

V termah Slovenija se lahko srečate tudi s filozofijo in številnimi dejavnostmi, ki vam jih ponuja ayurveda. To je najstarejša znanost o življenju. Pozna prav vse povezave in medsebojni vpliv telesa, duha ter uma. Veda izhaja iz Indije, njena globoka spoznanja o delovanju narave in človeka pa poznajo po celem svetu, tudi pri nas. Ne deluje samo kurativno, temveč tudi preventivno. Usmerja nas k primernemu ter individualnemu izboru načinov, s katerimi lahko poskrbimo za svoje lastno zdravje.

Ayurveda v termah Laško
Ayurveda je najstarejša znanost o življenju, ki pozna prav vse povezave in medsebojni vpliv telesa, duha ter uma.

Ayurveda izpostavlja, da so si človeška telesa med seboj lahko izjemno različna. Ravno zaradi teh razlik pa je ključno, da vemo, kaj najbolj ustreza nam. Medtem ko nekomu lahko bolj ustreza presni sok, bo drugemu bolj prijala topla enolončnica. Določenim ljudem izjemno dobro koristijo pekoče začimbe, drugim lahko zelo škodujejo.

Kje najprej nastane telesno neravnovesje?

Ayurveda je polna dobrih nasvetov in znanja. Med drugim vas bo naučila, da notranje neravnovesje najprej nastane v prebavnem sistemu. Predvsem zaradi hrane, ki nam osebno ne ustreza oziroma zaradi njenih neprimernih kombinacij.

Od tu pa se vplivi počasi širijo še v krvni obtok. Nazadnje dosežejo tkiva in organe, kjer se lahko izrazi določeno bolezensko stanje.

Če se znamo dobro opazovati, prve znake ravnovesja v telesu lahko prepoznamo precej hitro. To so na primer vetrovi, napihovanje, zgaga, nizek ali prevelik apetit, zaprtje, počasno odvajanje, povečana kislina. Na težave kaže tudi suha ter razpokana koža, mrzle roke, bolečine v križu, občutljivost na sonce, vnetja, vročinski vali, prekomerna sluz, kašelj, prekomerna teža. Znaki za slabo ravnovesje v telesu so lahko še splošna utrujenost, nespečnost, nervoza, močan vonj po potu, obloge na jeziku, paraziti, glivice.

Ajurvedska joga

Glede na naš unikatni notranji ustroj in glede na naše znake lahko ajurveda določi hrano, začimbe in zelišča, ki nam bodo pomagala priti do boljšega ravnovesja. Za piko na i pa zagotovo poskrbi še ajurvedska joga.

Ayurveda programi v Thermani Laško

Lahko rečemo, da nam ayurveda pomaga pokazati smer, seveda pa moramo pot nato prehoditi sami. V termah se lahko vključite na svetovanje iz ajurvedske medicine. Tam boste lahko izvedeli, kaj ste in na kakšen način lahko dobro ohranjate svoje zdravja, seveda na naraven način.