Najboljši kraji za dopustovanje, če si prvič v Franciji

Francija spada med najbolj obiskane turistične destinacije na svetu. Slovi po dobri kulinariki, romantiki, prijaznih ljudeh in bogati dediščini. Francija poleg neverjetne naravne dediščine, so na ogled tudi številni arhitekturni dosežki, muzeji, galerije in različne turistične točke. Ne smemo pa seveda pozabiti na vrhunska vina, sire, hrano in druga unikatna kulinarična doživetja.  Obisk kateregakoli dela Francije je pravo doživetje, zato se večina ljudi težko odloči zgolj za obisk enega kraja. Že sama rezervacija hotela v Franciji je zanimiv postopek, saj so bivališča v različnih cenovnih razredih in kvaliteti. Najbolje je izbrati hotel srednjega cenovnega razreda, saj morate Francijo doživeti iz prve roke, kar pomeni, da boste v hotelu samo spali.

Nepozabni in večni Pariz

Vsak, ki pomisli na Francijo, se spomni na Pariz in se začne spraševati, koliko bi stala rezervacija hotela v Franciji za nekaj dni. Zgolj nekaj dni sicer ne bo dovolj, da si ogledate vse arhitekturne značilnosti, da obiščete muzeje, galerije, gledališča in podobno.

Potovalni vodnik po Parizu v Franciji

Je pa dovolj, da obiščete Eifflov stolp in Louvre ter se sprehodimo po pariških kraljevih vrtovih. Obiskati moramo tudi kakšno bolj razkošno kavarno, kjer boste sedeli zunaj, srkali odlično kavo, uživali v hrustljavem rogljičku in preprosto vdihovali mestni vrvež. Posebno doživetje je tudi obisk razkošnega kraljevega dvorca Versailles, ker vas bosta bogastvo in razkošnost zgradbe v domišljiji prepeljala stoletja nazaj. 

Francoska Riviera in provansa

Obmorska pokrajina Riviera je poleti prava paša za oči. Obiskujejo jo navadni turisti in zvezdniki, ki se skupaj pomešajo v zanimivo množico. Potrebna je rezervacija hotela v Franciji za nekaj mesecev vnaprej, saj je iskanje namestitve v zadnjem hipu tu skoraj nemogoče.

Nica, Francija
Promenade des anglais ki se nahaja v mestu Nica, Francija

Obiskali boste razkošna mesta, kot so Nica, filmska prestolnica Cannes, mesto vožnje Formule Ena Monako in pa mesto zabave St. Tropez.  Ne pozabite pa na obisk provanse, ko cveti sivka. Na videz neskončna polja sivke se raztezajo daleč naokoli, prijeten vonj pa si boste zapomnili za celo življenje. Pokrajina je tudi arhitekturno zelo bogata, saj se tam nahajajo ostanki rimske arhitekture, kot so amfiteatri in akvadukti. Obiščite tudi lokalne tržnice in kupite sivko, sir, suhe mesnine in eterična olja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *